Sunday, December 20, 2009

sudah jadi tunangan org..


rombongan pihak lelaki nk blk dh.. (sireh junjung tu pki fresh flower tau, pg tu sy petik bunga keliling umah)

alhamdulillah...... dh slamat dh majlis p'tunangan sy semlm, 19 dec.... fuhh, slps penat b'tungkus lumus, akhirnye majlis b'jln dlm suasana yg sederhana dan ringkas.... x dpt yg bayang sy sdh jd tunangan org..... tetamu yg dijemput jugak ramai yg dtg & 2 org kwn yg turut ade meriahkan majlis.... thanks a lot sbb tanpa mrk semua, majlis ni x dpt b'jln dgn lancar... tp, sblm kelancaran majlis tu, mcm2 drama yg b'laku... sy dh rase mcm nk pasrah je... bayangkan mlm sblm tue, byk mende nk kene buat, bunga telur, doorgift, sireh junjung semua x siap lg... thanks a lot kpd kwn sejatiku lidat yg tlg watkan bunga telurku itu, kak iparku yg tlg watkan sireh junjung & juga abgku yg settle kn doorgift utk tetamu.... i owe u a lott... kpd mak abah, adik beradek jiran2 & besan yg sama2 b'tungkus lumus msk & siapkan mknn... thanks a lot ya.... i really appreciate it:) sy rase b'syukur krn m'punyai ramai org di sisi yg turut m'bantu melancarkan majlis sy ini.... ape yg pasti, lps ni sy kene b'guru memasak ngan my mum lh sbb tunang & bakal in-law semua suka ngan masakan my mum, huhuhu... encik tunang siap ckp lg die dh letak standard yg masakan sy nnt kene same mcm my mum...alamak, matilah....my mum tu dh pakar bab2 msk2 ni, sy plak bdk br nk belajar.... nmpknye sblm kawen ni kene pulun lh wat kelas masakan ngan my mum, huhuhu... okehlh, layan lh gmbr2 sekitar majlis tunang sy ni yek...

6 comments:

shyna said...

wah..
cantiknya odet=)

F. Hanim M. said...

ko mmg guna kata ganti diri 'saya' ke?
haha..

anyway. thniah..
pegi blaja masak.
aku xmau tgk wan besaq jd wan kecik pas kawen dgn ko nnti.
hahaha

mus@akim said...

tahniah odet,
aku stuju ngan hanim, tapi takut gak kalau odet pandai masak nanti odet jadi det besaq plak.. haha

odette said...

shyna: hehehe..thanks, tp aku rase cam ank patung je muke time tue...
hanim: saje nk ubah, tp mcm pelik kn..xper, aku ubah blk... okeh, baik...aku akn blajaq semua skil masak dr mak aku nnt... sure wan m'bsr ngan sihatnyer..
mus: thanks... xper lh aku besaq... leh lwn ngan wan nnt, hehehe..

ainko said...

wahhh..ini ke yg ko kate majlis pertunangan yg simple?ni xsimple ni..xtawla kawen nati mjls beso mane..hehe..

btw, congratulation to odet n wan..i'm waiting for d wed

cik EPAL said...

Alhamdulillah...congrats! :)

Post a Comment